MOJA FINANČNA PREOBRAZBA

V svojem osebnem razvoju sem spoznal, da sem brez izobrazbe o finančnem svetu ranljiv, potraten in da v svoji nevednosti izpuščam priložnosti, ki bi mi lahko dvignile kakovost življenja. Ne samo meni, temveč tudi moji družini. Pa sem se lotil finančne preobrazbe…  V blogu razmišljam o finančnih trgih, trgovanju, o kriptovalutah, pasteh neznanja na trgih, izobraževanju o finančnem svetu, gospodarstvu… V blogu delim znanje, ki ga nabiram, medtem, ko se izobražujem, trgujem z digitalnimi valutami in spremljam trende finančnega sveta… 

maxim-hopman-fiXLQXAhCfk-unsplash-1

Za uspešno trgovanje je pomembno, da določiš niz pravil in…se jih držiš...

bJ1l9jpi-bull-or-bear

Če si kdaj poslušal/a borzne komentarje, potem si verjetno slišal/a za izraz “bikovski trend” ali pa “trend mdedveda”...

maxim-hopman-fiXLQXAhCfk-unsplash-1

Da lahko vstopiš v svet kriptovalut, potrebuješ okolje, kjer lahko kupuješ, prodajaš, menjaš in shranjuješ kripto ali fiat valute.

MOJA FINANČNA PREOBRAZBA

Uspešen trejd določa tudi kdaj se odločimo za izstop iz njega in poberemo dobiček. To je verjetno "najslajši" del trgovanja, a lahko je tudi najbolj zahteven. Včasih celo bolj, kot sam vstop v trejd... Zakaj?

drawkit-illustrations-5xlHjrzQO54-unsplash

Pri ohranjanju vrednosti mojih kroptovalut se poslužujem enega hudih trikov…

kanchanara-dVAW3YDHtSw-unsplash-1

Pri trgovanju s kriptom, ali pa tudi s forexom (trgovanje fiat s fiatom), se lahko poslužuješ vsaj treh pomembnih varovalk, ki ti omogočajo uspešno trgovanje na dolgi rok.

To je trg, ki je surov in če si brez znanja, hodiš po tankem ledu... Zato bodo preživeli tisti, ki spremljajo trg, se izobražujejo in so disciplinirani. Tako kot je cikljično življenje samo in vse v naravi, so tudi trgi ciklični.