Matjaž Krnc

O meni

Pišem že od 12. leta, vendar moja prva leta v osnovni šoli niso kazala nikakršnih signalov, da se v meni skriva pisec.

Ravno nasprotno…prepisovanje iz table mi je šlo zelo počasi, bil sem med najpočasnejšimi učenci v pisanju in večkrat me je moral razred čakati, da smo šli lahko naprej s snovjo… Pri učenju poezije in recitali le teh za oceno, mi je šlo še slabše…učenje pesmic na pamet mi je bila grozna muka, saj se jih nikakor nisem mogel zapomniti. Recitali pred razredom pa so bili prvovrstna komedija, ki je zabavala sošolce, mene pa spravljala v nenehne zadrege.

Pri dvanajstih letih pa me je navdušila melodija, ki sem jo slišal na radiu. Bila je pesem Joyride, skupine Roxette in v tej pesmi je bila neka energija, ki mi je odprla kanal po raziskovanju in ustvarjanju. 

Sprva sem užival v sami melodiji in energiji, potem pa sem želel vedeti o čem pesem sploh govori… Vzel sem slovensko-angleški slovar in šel prevajati vsako besedo posebej. Angleško še nisem znal, sem se pa precej naučil angleškega jezika prav s tem, ko sem kupil cel album skupine (takrat so bile še kasete) in v njej je bila knjižica z besedili skladb. 

To sem prebiral, bral ob poslušanju in prevajal besedila s pomočjo slovarja.

Besedila pisca besedil in glasbe Pera Gesslea, so bila precej poetična, sam je uspel združiti poezijo in popularno glasbo v skladbe, nad katerimi sem se navduševal…in miljoni po vsem svetu.

Smisel besedil, ki so bila tako izvirno zlita z melodijami skladb, so me motivirale, da sem začel pisati tudi sam. 

Sprva sem svoje pesmi izdajal lastnih knjižicah, ki sem jih delil družini in znancem, potem pa sem v letu 2007 izdal zbirko pesmi pri založbi Amalietti&Amalietti. 

Z izdajo zbirke sem se odločil svoje pesmi predstaviti občinstvu na festivalu Ana desetnica in Lent. Pesmi sem se naučil na pamet do te mere, da sem jih lahko nemoteno recitiral med občinstvom. 

Leta 2015 sem se prijavil na izbor za oddajo Slovenija ima talent z recitalom pesmi “Dobrodošli v Jurskem Parku”. Za recital sem naredil spremljavo v obliki zvočnih efektov dinozavrov in ambienta. Z nastopom sem bil izbran v polfinale, kjer sem nastopil s poezijo “Volk”.

Sedaj se pri pisanju osredotočam na copywriting in blog.