TRI PRAVILA ZA USPEŠNO KRIPTO TRGOVANJE

Kriptovalute so eden najbolj donosnih trgov za trgovanje.

In trgovanje je le eden od načinov zaslužka na kriptu…

Kripto trg je divji tobogan, ki ima potencial za velike dobičke in na žalost tudi izgube.

V trgovanju ne more biti vsak zmagovalec.

Pravzaprav večina trgovalcev izgubi denar in le redki kdaj pridejo do točke, da ustvarijo dosledne dobičke.

In kdo so to?

Tisti, ki se držijo pravil…

Za uspešno trgovanje je pomembno, da določiš niz pravil…in se jih držiš.

Tu ti podarjam 3 pravila za uspešno kripto trgovanje.

Teh pravil se držijo vsi uspešni trejderji.In ta so…

PRAVILO ENA: Združi temeljno in tehnično analizo

Mnogi bodo panično kupovali zaradi strahu, da so zamudili idealno ceno, zato je pomembno, da si korak pred čredo. V svojo dnevno rutino vključi temeljne raziskave, kar pomeni, da spremljaš kripto svet in si seznanjen z novostmi. Svojo raziskavo trga podpri z tehnično analizo, začrtaj cenovno gibanje z grafi. To je znanje, ki se ga naučiš in ni pravzaprav nič težkega, le nekaj vaje…

PRAVILO DVE: Izberi kakovost pred količino

Največja napaka, ki jo lahko narediš je pretirano trgovanje na trgih. Večino časa ima cena 50/50 verjetnost, da se bodo premaknila v tvojo korist. Zato, če si pametni trejder, potem znaš biti potrpežljiv in si povečaš to verjetnost z dobro raziskavo. Nekateri omejujejo svoje trejde, npr. max 3 trejde/teden, včasih pa je potrebno čakati tedne na dober trejd. Potrpežljivost je veščina v trejdanju, s katero se izogneš nepotrebnim težavam.

PRAVILO TRI: Upravljaj s tveganjem

Biti uspešen trejder ne pomeni, da imaš vedno prav, da vedno izbereš pravo odločitev. To ni mogoče, takšnega trejderja PREPROSTO NI. Uspešen trejder obvladuje tveganje. Ima izhodno strategijo, ko je v slabem trendu. Obstaja dobro ravnovesje med tem, da se držiš svojega načrta in da se prilagajaš. To ravnovesje najdeš oz. razviješ z izkušnjami. Ena stvar je, da veš kdaj vstopiti v trejd, druga in bolj zahtevna pa, da določiš čas za izstop. Vedno pa se držiš pravila, da vložiš v trejd toliko, kolikor si pripravljen izgubiti. Pametno je določiti mejo trejda v %. Npr. max 3% tvojega proračuna/trejd. Tako sam sebe zavaruješ pred vročo glavo in pretiranim navdušenjem.